категорії: новина

Фестиваль Золотий Kлен

теґи: Золотий Клен, Канада, Україна, фестиваль

           Фестиваль Золотий Kлен

     Золотий Клен та Урочистості на День Канади  
        19 червня 2010

           http://www.zolotyjklen.com/

Українсько-Канадський фестиваль « Золотий Клен» започатковано в 2005р. і  проводиться на оселі « Веселка», яка належить Спілці Української Молоді.

Оселя розташовано біля міста Актон ( це 40хв. їзди від Торонто ) в мальовничій місцевості, серед лісу. На оселі є капличка, футбольне поле,  де організовується футбольний турнір, великий басейн, стаціонарне BBQ, сцена.

Організаторами фестивалю є Ліґа Українок Канади, Спілка Української Молоді та Ліґа Українців Канади і завжди проводиться до Дня Канади. На фестивалі чудова родинна атмосфера. Завжди можна зустріти знайомих. Кожен відпочиває по- своєму. Можна купатися, загорати, грати в футбол, пити пиво, їсти смачні домашні вареники,  смажене м'ясо, морозиво.  Для дітей є стаціонарні гойдалки, а також організатори орендують цілий дитячий надувний майданчик. На фестивалі працює  маленький базарчик, де можна придбати музичні диски, книжки, футболки та інші дрібні речі. 
 

З першої години починається концерт, який триває цілий день. У виступах беруть участь як  професійні так і не професійні артисти. Ми раді вітати всіх, хто бажає виступити. Наші діти також мають можливість показати своє мистецтво.

Ввечері виступає основний гість з України.  Нашими гостями були Тарас Петриненко, Олег Скрипка та група «ВВ», Павло Дворський, група «Мандри». Закінчує свято традиційний святковий феєрверк. Кожен рік організатори стараються зробити щось нового і цікавого. А самі організатори- це фанатики своєї справи, які закохані у фестиваль « Золотий Клен» і не шкодують свого часу, щоб організувати все на вищому рівні. І головна ціль фестивалю не в заробленні грошей, хоч насправді  видатки є дуже великі. А головна ціль фестивалю – згуртувати нашу громаду і разом весело та корисно провести час.

Протягом дня на фестивалі працює дуже багато добровольців. Бо роботи справді багато. Це і «гарячі хлопці», які смажать ковбаски та гамбургери, моторні дівчата, які подають їжу і при тому не забувають посміхатися ще й пританцьовувати. Це наші старші господині-жінки Ліґи Українок Канади, які наліплюють до 4000 вареників, а потім цілий день тільки і встигають витягати з кипятку та подавати до столу. Це і дуже відповідальна точка – «точка розливу». Тут мусять пильнувати, щоб пиво було холодне і горілка не гаряча. Добровольці працюють на брамі, продають квитки, лотерею та морозиво. Кожен старається вкласти свою долю в загальну справу. Підключайтесь і Ви до роботи!

Всі повертаються додому щасливі. А особливо одна людина! Щасливчик, який виграє безкоштовний квиток в Україну. Варта відвідати фестиваль навіть заради цього!

Це чудова нагода побувати на природі, поспілкуватися з друзями, послухати музику. Фестиваль відбувається за будь- якої погоди. Ну що !? Цікаво?
Ласкаво просимо на фестиваль »Золотий Клен»!